In 2020 heeft de Stichting wel zijn steentje kunnen bijdragen aan de Oncologie badkamer in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort.

Deze badkamer bevindt zich op de palliatieve afdeling van de oncologie/hematologie.

Een aantal jaar geleden heeft deze afdeling de wens geuit, om speciaal voor mensen in de laatste levensfase een badkamer in te richten met een aangepast bad met tillift, een bubbelbad functie met gedempt licht en zachte achtergrond muziek.

Deze badkamer kan de angst en pijn niet weghalen, maar wel verlichten door een fijne omgeving te creëren die patiënten helpt om even los te komen van de ziekenhuisomgeving waar zij zich 24 uur in bevinden.

Dankzij de financiële hulp van de Stichting heeft het Meander MC de badkamer afgelopen najaar kunnen afmaken en is deze inmiddels in gebruik genomen!

Leave a Reply